Seiko prospex speedtimer SSC813P1

Seiko speedtimer SSC813P1

På 1960-talet tillkännagav Seiko sig själv på den internationella sporttimingsscenen med en helt ny generation av högprecisionsutrustning som entusiastiskt godkändes av många internationella idrottsförbund och användes för att fånga förfluten tid vid många av världens ledande sportevenemang. Centralt för denna framgång var en rad stoppur som inkorporerade Seikos innovativa “hjärtformade kam”-mekanism, en funktion som levererade en precisionsnivå som en gång troddes ouppnåelig med manuella sporttimingsenheter. Sedan, 1969, introducerade Seiko Seiko Speedtimer med den innovativa Caliber 6139. Det var världens första automatiska kronograf med pelarhjul och vertikal koppling, två enheter som levererade verkliga förbättringar i mätningen av förfluten tid i ett armbandsur och fortfarande är en förutsättning i kronografer med hög funktionalitet. Idag ansluter sig en ny serie med sex klockor inspirerade av Speedtimer och Seikos rika och fortsatta tradition av sporttiming till Prospex-kollektionen. En klocka i begränsad upplaga med ett nytt automatiskt kronografurverk ger en trogen hyllning till designen av stoppuret från 1964, medan en andra version med samma kaliber och en serie med fyra solkronografer kompletterar sortimentet.

SPEEDTIMER Solar Chronograph

 

Seiko prospex speedtimer SSC813P1

Urtavla

Urtavlan har applicerad sandblästrad finish som säkerställer höga nivåer av läsbarhet och läsbarhet som är avgörande för en Prospex sportklocka.

Design

Boettens form är trogen originalet men dess 39 mm diameter, kombinationen av hårfäste och mjuk polering på armbandet och det böjda safirglaset gör det rätt aktuellt.

 

Seiko Prospex SSC813P1

Boetten

Boettens form är trogen originalet men dess 39 mm diameter, kombinationen av hårfäste och mjuk polering på armbandet och det böjda safirglaset gör det rätt aktuellt.

Mer info om klockan finns på Seikos hemsida.

Andra Seiko prospex klockor finns online hos Urmakeriet i Lerum.

Dela det här inlägget