Seiko 5 Sports x Brian May Limited Edition Automatic SRPH80K1

Seiko introducerar en andra samarbetsmodell mellan Seiko 5 Sports och Brian May, gitarrist i det legendariska rockbandet QUEEN!

Brians favoritgitarr, “Red Special”, inspirerar denna guldfärgade design i specialserien.

Brian Harold May

Under hela sin karriär har rocklegenden Brian May förlitat sig på sin “Red Special” Guitar för att skapa ljudet som hjälpte till att göra Queen till ett av världens mest beundrade och hyllade rockband. Han har också förlitat sig på Seiko. I mer än 40 år har Brian burit en Seiko dykarklocka vars varaktigt populära design är inspirationen till den senaste Seiko 5 Sports-kollektionen. Brian köpte sin Seiko-klocka när han först var på turné i Japan på 1970-talet. Sedan dess har hans gitarr och klocka rest jorden runt tillsammans – skapat fantastisk musik och hållit bra tid.

The “Red Special” guitar

Brian och hans far tillverkade gitarren helt för hand, med endast handverktyg. Halsen ristades ur träet på en gammal eldstad, redan 100 år gammal på den tiden. Kroppen var gjord av blockskiva med en gammal ekinsats, belagd med en mahognyfaner som Brian själv färgade och polerade. Det innovativa tremolo-systemet, designat av Brian, innehöll en handsnidad vippplatta av mjukt stål som svängdes på en knivsegg, med strängarnas spänning balanserad av motorcykelventilfjädrar. För att slutföra jobbet improviserades tremoloarmen från en del av en cykelsadelväska, täckt med en bit av hans mammas robusta sticka. The Red Special är ett kärleksarbete som unikt har tjänat Brian på scenen och i studion i över ett halvt sekel, och som upprepade gånger har utvecklats och förfinats fram till denna dag.

DESIGN

Urtavla & fodral

Som med den första samarbetsmodellen återskapar urtavlan de fina detaljerna hos den legendariska gitarren med ett pressat mönster som påminner om träets struktur, dess glansiga finish och graderade färg.

Detta fodral är en speciell guldfärgad version, efterfrågad av Brian själv, inspirerad av de nysläppta “Gold Series“-utgivningarna av hans soloalbum.

Band

Nylonremmen är dekorerad med vertikala ränder designade för att likna gitarrsträngar.

Case back

Klockan erbjuds som en begränsad upplaga med Brians signatur på fodralets baksida tillsammans med “LIMITED EDITION” och serienumret 00001/12500 – 12500/12500.

* I en verklig produkt kan höljets bakåtriktning skilja sig från bilden.

Seiko 5 Sports x Brian May Limited Edition Automatic SRPH80K1 Finns att beställa just nu hos Urmakeriet i Lerum.

Andra Seiko 5 klockor finns online.

Dela det här inlägget